جلسه تاثیر بودجه ۹۸ بر شاخص‌های توسعه‌پذیری ایران با حضور «رضا مجیدزاده» در «اندیشگاه طرح هزاره» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اندیشگاه طرح هزاره، این پژوهشگر توسعه در ابتدا خاطرنشان كرد: کارگروه توسعه‌پذیری اندیشگاه طرح هزاره به عنوان بخشی از برنامه‌های خود برای ارزیابی توسعه‌پذیرانه بسته‌های سیاستی، روشی آزمایشی برای سنجش آثار توسعه‌پذیری بودجه دولت را ارایه کرد که بر اساس آن، ارزیابی سالیانه بودجه بر اساس اثر آن روی شاخص توسعه‌پذیری در دستور کار این گروه قرار گرفت. 

مجیدزاده با بیان این كه از منظر توسعه‌پذیری، بودجه دولت، قسمتی از نظام تدبیر است، افزود: اثر بودجه بر شاخص توسعه‌پذیری که ترکیبی موزون از هفت شاخص کنترل رفتار فرصت‌طلبانه، یادگیری اجتماعی، ‌نظام تدبیر، کنترل نظامیان، دسترسی سازمانی، دسترسی جغرافیایی و شفافیت اطلاعاتی است. 

وی در ادامه گفت: از جمله موارد موثر مثبت روی تبعیض، افزایش سهم دولت از تجهیز سیستم سرمایش و گرمایش مدارس از ۲۰ به ۵۰ درصد و از جمله موارد منفی موثر بر آن، سهم یک درصدی نهادها و بنیادها از کل درآمد مالیاتی دولت است که در مورد اول، جمعیت دانش‌آموزان و در مورد دوم، جمعیت کسب و کار و فعالان اقتصادی، جمعیت متاثر هستند. 

مجیدزاده در پایان تصریح كرد: کارگروه توسعه‌پذیری قصد دارد که از سال آینده با ارایه قالبی مبتنی بر بودجه توسعه‌پذیرانه (مبتنی بر ردیف‌های بودجه)، به ارزیابی تفصیلی بودجه سالانه دولت بپردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *