از سال گذشته روز ۲۰ دی ماه در پاسداشت مقام توسعه خواهی امیرکبیر روز ملی توسعه نامگذاری شد. در حمایت از این ایده بر آن شدیم تا در کارگاه توسعه ایران موسسه اندیشه و پژوهش طرح هزاره پاسارگاد، در نخستین سالگرد روز ملی توسعه در سال ۱۳۹۸ رخدادی را طراحی و اجرا نمایید.
سه هدف به شرح زیر برای این رخداد مد نظر قرار گرفت:
۱- شناسایی کنشگران توسعه خواه در سراسر کشور
۲- عضوگیری باشگاه همیاران توسعه ایران ( بهتا)
۳- ایجاد بستری برای تبادل تجربیات میان کنشگران توسعه خواه
این رخداد جشنواره همیاران توسعه ایران نامگذاری شد و تصمیم گرفته شد جشنواره رخدادی پویا، تکمیل شونده باشد و به صورت الف) غیرمتمرکز، ب) مشارکتی و ج) غیررقابتی اجرا شود.
فهرست برنامه های پیشنهادی به شرح زیر مدنظر قرار گرفت:
۱- اجرای آیین سپاس
۲- برگزاری کارگاه های آموزشی به صورت مجازی و حضور
۳- برپایی نمایشگاه دستاوردهای کنشگران توسعه خواه به صورت مجازی و فیزیکی
۴-انجام یک یا چند کار (اقدام توسعه ای) مشارکتی -محلی
۵- برگزاری مجموعه وبینارهای تخصصی، آموزشی، ترویجی
۶- تولید و انتشار مجموعه پادکست های آموزشی برای تسهیل گران توسعه محلی
۷- برگزاری جلسات اکران و نقد فیلم های توسعه
۸- تهیه و اعلام فراخوان های مختلف برای جلب مشارکت هنرمندان، نویسندگان اهالی رسانه در موضوع توسعه ایران
۹- راه اندازی کارگروه کودک و توسعه
۱۰- راه اندازی و رونمایی از سامانه ( پلتفرم تعاملی مشارکتی) بهتا
شعار انتخاب شده برای این جشنواره عبارت بود از «یک روز برای توسعه ایران». ناگفته پیداست تلاش برای توسعه ایران مستلزم اقداماتی همه جانبه، بلندمدت و مستمر است اما انتخاب یک روز در میان ۳۶۵ روز سال به عنوان روز ملی توسعه در درون خود حاوی این پیام است که به صورت نمادین یک روزمان را بخش توسعه ایران نماییم و در آن روز از هر آنچه مضر منافع ملی و توسعه ایران است بپرهیزیم و گام های هر چند کوچک در راستای توسعه ایران برداریم.
از این رو در طراحی برنامه محوری برای جشنواره همیاران توسعه ایران در روز ملی توسعه، به دنبال اقدام و کنشی بودیم که بتوان با کمترین هزینه و در گسترده ترین مقیاس ملی آن را اجرا نمود. اقدامی که بتوان با سرعت و سهولت آن را در جامعه ترویج نمود، اقدامی که ضرورت انجام آن به راحتی توسط همگان قابل درک و قابل پذیرش باشد. از میان پیشنهاد های موجود برپایی آیین سپاس از همیاران توسعه ایران، به عنوان اقدامی «اثربخش» و «تکثیر شونده» تشخیص داده شد تا به عنوان اقدامی نمادین به همگان معرفی شود تا در روز ملی توسعه، هریک از ما مردم با انجام آن دین خود را نسبت به توسعه ایران ادا نماییم.
همچون همه اقدامات و کنش های توسعه، برپایی آیین سپاس نیز نیازمند آغازگری ازسوی طیفی از نیروهای داوطلب داشت که در این راستا اعضای کارگاه توسعه ایران در اندیشگاه طرح هزاره پذیرفتند تا زمان درباره جشنواره در روز ملی توسعه نمونه و الگو هایی برای آینه سپاس در اذهان عمومی ایجاد نمایند. آنچه در پی می آید گزارشی است از مجموعه اقدامات صورت گرفته برای تبیین و اجرای آینه سپاس در مناطقی از کشور به عنوان مناطق نمونه.
می توانید گزارش را از پیوند زیر دریافت و مطالعه کنید: