نشست «توسعهپذیری، توسعهجویی و توسعهسازی در سال ۹۷» روز پنجشنبه ۲۲ فروردین ماه در محل «اندیشگاه طرح هزاره (طه)» برگزار شد.
بر اساس گزارش روابط عمومی این اندیشگاه، در این جلسه، «رضا مجیدزاده» پژوهشگر اقتصادی به ارائه این گزارش در چهار بخش ایران، تركیه، عربستان و مقایسه تطبیقی این سه رقیب منطقهای پرداخت.
بر این اساس، روند توسعهپذیری، توسعهجویی و توسعهسازی این سه كشور مقایسه شد و آثار مثبت و منفی تصمیمات سیاستگذاران و سیاستمداران در زمینههای مختلف به صورت مستدل مورد بررسی قرار گرفت.
مجیدزاده در بخشی از سخنان خود با تاكید بر شروع مجدد دوران ركود در اقتصاد ایران، خاطرنشان كرد: «انتخابی بحرانی در بین شهروندان در حال وقوع است؛ انتخابی میان كار- سلامت به جای كار- فراغت». وی افزود: این انتخاب بدین معناست كه افراد به دلیل پایین بودن قدرت خرید، تا جایی كه سلامتی به آنان اجازه میدهد كار میكنند كه این مساله علاوه بر این كه مهمترین دلالت توسعه (رفاه مادی) را زیر سوال میبرد، فرصت بازیابی نیروی كار را از آنان میگیرد و این موضوع منجر به تضعیف نیروی كار و افزایش هزینههای سلامت طی سالهای آینده خواهد شد.
این پژوهشگر اقتصادی مهمترین تاثیر این انتخاب بحرانی را بر فرزندان این افراد دانست كه علاوه بر پرورش در محیطی پراسترس، از آموزش كافی و حضور والدین محروم خواهند شد. مجیدزاده تصریح كرد: از بین رفتن سرمایه انسانی مهمترین اثر این شرایط است كه باید تدابیر مناسبی برای آن اندیشیده شود.
لازم به ذكر است این گزارش كه محصول بیش از شش سال مطالعه در این حوزه است، به صورت فصلی و منظم توسط گروه توسعهپذیری اندیشگاه طرح هزاره منتشر میشود. علاقمندان جهت تهیه این گزارش میتوانند در ساعات اداری با شماره تلفن ۸۸۳۱۹۵۰۰ (اندیشگاه طرح هزاره) تماس بگیرند.