جوانههای امید از دل زمینهای خشک روستای سفلی سربر آوردهاند
همانند سایر نقاط خشک فلات مرکزی ایران، خشکسالیِ پیاپی سالهای اخیر روستای سفلی، ادامه فعالیت کشاورزی و به ویژه کشت محصولات پرآبخواهی چون برنج و گندم را محدود ساخته است. اما امروز پس از طی چند سال سخت و دشوار، تلاش کشاورزان سفلی در کسب درآمد جایگزین و جبران کاهش درآمد، به بار نشسته است. به بیان دقیقتر، کشاورزان دیروز، کارآفرینان امروز روستای سفلی هستند؛ گروه کوچکی که با دغدغه حفظ و تداوم حیات در روستا، گرد هم آمدهاند و با تشریکمساعی سعی در حل و فصل مشکلات روستایشان دارند. آنچه در ادامه میآید، گزارش مختصری از یکی از ۳۰ سالن پرورش قارچی است که در روستای سفلی ایجاد شده و فعال میباشند؛ کسب و کاری که میتواند به عنوان الگوی موفقی از کشت جایگزین قلمداد شود. کارآفرینان روستای سفلی امید دارند که بتوانند با ایجاد زنجیرهای از کسب و کارهای مبتنی بر این محصول، امکان اشتغال مناسبی را برای بیشتر اهالی روستای سفلی و حتی روستاهای اطراف مهیا سازند.
پرورش قارچ صدفی در روستای سفلی
این مجموعه تولیدی شامل ۴ سالن تولید و پرورش قارچ است که در کنار جاده اصلی روستا احداث شده است. استفاده از فنآوری بومی استفاده از بالابر و همچنین سیستم گردش هوا در سالنها موجب افزایش راندمان ۴۰ درصدی شده است. در این واحد تولیدی ۳ نفر بصورت تمام وقت و ۱۵ نفر بصورت پارهوفت اشتغال به کار دارند. در وضعیت ظرفیت کامل، پیشبینی میشود این واحد برای ۲۰ خانوار سفلایی ماهیانه درآمدی حدود ۵۰۰۰۰۰ تومان ایجاد نماید. محصولات تولیدی این واحد علاوه بر بازار منطقه، در کازرون و بوشهر نیز عرضه شده است. سردخانه این واحد تولیدی با ظرفیت ۴ تن قارچ، آماده خدماتدهی به دیگر تولیدکنندگان قارچ روستا میباشد.
از دیگر اقدامات توسعهای در این مجموعه تولید قارچ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تلاش جهت تاسیس شرکت تعاونی تولیدکنندگان قارچ سفلی
- آمادگی برای کمک در جهت اخذ کد کارگاهی برای ایجاد واحدهای بستهبندی قارچ
- بررسی راهکارهای استفاده از تسهیلات صندوق کارافرینی امید برای احداث واحد بستهبندی قارچ توسط شرکت تعاونی تولیدکنندگان قارچ سفلی
- آمادگی کامل این واحد تولیدی برای همکاری با کارگروه بانوان همیاران توسعه سفلی در زمینه تولید فرآوردههای قارچ (ترشی و مربا و پودر و … )
- تلاش جهت مستندسازی این اقدام توسعهای از طریق مذاکره با خبرگزاری صدای خرامه و ساخت یک فیلم مستند از فعالیتهای تولید قارچ منطقه