تنظیم نهائی برنامه سال ۸۹
نام کارگروه:توسعه و منابع ملی
رئیس كارگروه:آقای عبدالرسول دیوسالار
شماره جلسه:۲۱
تاریخ برگزاری:۱۳۸۹/۶/۳
محل برگزاری: موسسه اندیشه و پژوهش طرح هزاره
مدت زمان:۳ ساعت
حاضرین(به ترتیب الفبا): غلامرضا حداد، آمنه جعفری قدوسی، سمیه جوانمردی، عبدالرسول دیوسالار، محمود فرهادی نیا، مهران شمساحمر، مهرداد ناظری
غائبین: فرامرز دائینژاد
تنظیم کننده: عبدالرسول دیوسالار
عنوان:تنظیم نهائی برنامه سال ۸۹
کلیدواژه: ایران، توسعه ملی، منابع ملی
چکیده:در این نشست، با هدف تكمیل و اصلاح برنامههای سال ۱۳۸۹ کارگروه، موضوعات زیر را مورد بحث و بررسی قرار داد:
۱٫توصیف مقدماتی عناوین برنامهها و مقالات توسط پیشنهاد دهندگان
۲٫حک و اصلاح محتوائی و شکلی برنامه
۳٫نهائی سازی زمانبندی اجرای برنامهها
دستور كار جلسه:
در این جلسه موارد زیر طرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفت:
۱٫برنامههای کارگروه در سال ۸۹
مشروح مذاكرات:
با توجه به اهمیت محتوائی مقالات پیشنهاد شده از سوی اعضای کارگروه در دستیابی به فرضیات مشخص در حوزه منابع ملی و با عنایت به لزوم همگرائی محورهای پیشنهادی بر اساس یک هدف واحد، در این جلسه هر یک از اعضا به تشریح مختصر برنامههای پیشنهادی خود پرداختند. این توضیحات زمینه لازم جهت اعمال اصلاحات ضروری در محتوا و شکل مقالات را فراهم نمود. در عین اینکه موازی کاریهای محتمل نیز شناسائی و برطرف گردیدند.
با توجه به تسهیم دقیق میزان مشارکت هر یک از اعضا در اجرای برنامه و مشخص بودن نویسنده هر مقاله، مباحث ذیل جهت تضمین پیاده سازی برنامه مورد توجه قرار گرفته و جمع بندی گردید:
۱٫زمان پیشبینی شده جهت نگارش هر مقاله بنا به تشخیص نگارنده ۲ الی ۳ ماه در نظر گرفته شده است.
۲٫زمان اتمام اجرای برنامه، نیمه اسفند سال جاری خواهد بود و آغاز رسمی برنامه پس از نهائی سازی و تصویب شورای مدیران اندیشگاه در جلسه دفاعیه میباشد.
۳٫به دنبال تصویب عناوین مقالات توسط شورای مدیران، از نیمه مهر ماه اعضای کارگروه بنا به میزان آمادگی ارائه مختصری از الگوی مفهومی اولین مقاله ای که در دست تالیف دارند برگزار خواهند نمود.
۴٫با توجه اهمیت سطح کیفی مقالات و عزم کارگروه مبنی بر انتشار آن به صورت کتاب، چارچوب علمی که ناظر بر ملاحظات کمی وکیفی نگارش مقاله است در درون کارگوه تنظیم شود تا اعضا گزارشات خود را مطابق با استانداردهای مزبور تنظیم و ارائه نمایند. با توجه به تجربه دکتر حداد در اینخصوص، مقرر شد ایشان پیشنویس اولیه چنین چارچوبی را ارائه دهند.
۵٫به منظور رعایت ملاحظات کیفی، مقرر گردید مقالات جهت جاگذاری در کتب مورد نظر کارگروه، از فیلتر هیات داوری عبور نمایند. اعضای این هیات متعاقبا با نظر کارگروه از میان اساتید برگزیده خواهد شد.
۶٫بنا به پیشنهاد دکتر ناظری، مقرر گردید فرایندی به منظور بهرهبرداری بهینهتر از مذاکرات درون کارگروه طراحی گردد. با توجه به وزن علمی بالای مذاکرات، در صورت پیادهسازی دقیق مباحث جلسات و اعمال اصلاحات ضروری میتوان آن را در قالب مجموعه مذاکرات تخصصی در باب توسعه به چاپ رسانید. لذا مقرر گردید با عنایت به تجربه ارزنده دکتر ناظری در این خصوص، به یاری ایشان ساختار این اقدام طراحی و اجرا گردد.
دستور کار جلسه آینده:
۱٫تعریف به اجزا منابع ملی( ارائه مهندس داعی نژاد)
۲٫بحث در خصوص تقدم تعریف توسعه بر منابع ملی و تدابیر کارگروه در این خصوص( در صورت گنجایش زمانی)