چالش / بیان مساله:
پس از سفر نخست کارگاه توسعه ایران به منطقه نمونه توسعهاي روستاي سفلیو برگزاري نشستهاي متعدد در خلال سفر، تلاش واحد پژوهش کارگاه بر این هدف متمرکز شد که با دقت و بی آنکه نکتهاي از قلم بیفتد، همه مذاکرات و نکات سفر را در قالب مفیدي مستندسازي و ارائه کند. تعدد جلسات برگزار شده و محدودیت نیروي انسانی در اختیار در واحد پژوهش، فرایند مستندسازي را با دو مشکل زیر مواجه ساخت:
1. این فرایند بسیار زمانبر و طولانی شد. آخرین گزارش مربوط به سفر، 4 ماه پس از سفر تهیه شد.
2. وقفه ایجاد شده میان برگزاري و مستندسازي جلسات، مانع از آن شدکه یادآوري مذاکرات تنها با اتکاء به حافظه یا یادداشتهاي ثبت شده از جلسات، ممکن باشد. در نتیجه، جهت تهیه گزارش نشستها و جلسات، کلیه فیلمها و فایلهاي صوتی جلسات به دقت مورد بازبینی قرار گرفت؛ فرایندي که به نوبه خود دشوار و زمانبر بود.
با وجود این، کار مستندسازي جلسات و نشستها انجام شد و در نهایت به تولید 10 گزارش انجامید. پس از انتشار گزارشها، نقدها و نکاتی طرح شد از جمله اینکه گزارشها فاقد برخی اطلاعات ضروري است. به طور مثال، توصیف مکان برگزاري جلسات و نشستها، دقیق و گویا نیست. این مسئله واحد پژوهش را بر آن داشت تا با مرور منابع نظري و برخی مستندات موجود، تدوین دستورالعمل مستندسازي جلسات و نشستها را در دستورکار قرار دهد. 

در گزارش زیر، پیشنهادات کارگاه توسعه، برای مستندسازی جلسات و نشست ها در فرایند توسعه محلی را می توانید بخوانید: 

پیام کاوش؛ ندای دانش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *